رقابت عالی به عنوان یک ساختار بازار

ساخت وبلاگ

گفته می شود که یک بازار یا صنعت بسته به بازیکنان اصلی بازار ، یعنی تأمین کنندگان و مصرف کنندگان ، رقابتی است. تعداد تأمین کنندگان به دنبال تقاضای مصرف کنندگان در بازار ، رقابت در بازار را تعیین می کند. عامل دیگری که رقابت یک بازار را تعیین می کند ، موانع ورود و خروج به بازار در دراز مدت است.

ماهیت رقابت در بازار به تعداد خریداران و فروشندگان در بازار بستگی دارد به گونه ای که وقتی هر دو زیاد باشند ، در صورت وجود تنها یک فروشنده ، بازار یک ماهیت رقابت یا انحصار را فرض می کند. تفاوت بین دو ساختار شدید بازار در این است که صنایع فعالیت می کنند در یک بازار کاملاً رقابتی قدرت تعیین قیمت را ندارند و بنابراین ، آنها با قیمت غالب در بازار فعالیت می کنند.

از طرف دیگر ، یک شرکت که در یک بازار انحصار خالص فعالیت می کند ، از قدرت کامل در تعیین قیمت آنها در بازار برخوردار است. یک بازار کاملاً رقابتی یا انحصار کامل ممکن است در بازارهای دنیای واقعی وجود نداشته باشد ، اما آنها در سنجش سطح رقابت در هر بازار خاص بسیار مفید هستند.

معنی رقابت کامل

طبق گفته Aumann (1996 ، 7) ، رقابت کامل یک ساختار بازار است که تخصیص بهینه منابع را به عهده می گیرد. بازار در زندگی واقعی نظری و وجود ندارد. یک بازار کاملاً رقابتی به عنوان یک ساختار بازار تعریف شده است که در آن بسیاری از خریداران و فروشندگان وجود دارد به گونه ای که هیچ کس قدرت تعیین یا کنترل قیمت بازار را ندارد.

شرکت هایی که در یک بازار رقابتی فعالیت می کنند ، از آنجا که بر اساس قیمتی که در بازار حاکم است ، کار می کنند. هیچ رقابت در مورد قیمت وجود ندارد. این رقابت با کیفیت محصولات فروخته شده توسط یک فروشنده خاص و ترجیحات خریداران تعیین می شود.

مشخصه رقابت کامل

در صورتی که با تعدادی از عوامل مشخص شود ، یک بازار از رقابت کامل برخوردار است. اولا ، همه طرف های موجود در بازار دانش کاملی از محصولات ارائه شده در بازار و قیمت های متصل به آنها دارند. ثانیا ، بسیاری از خریداران و فروشندگان در بازار وجود دارند و بنابراین هیچ کس موظف نیست قیمت ها را تعیین کند اما همه قیمت غالب را می گیرند (Cliffsnotes ، 2010 ، ص 1). ورود بازار نیز به گونه ای رایگان است که شرکت ها می توانند هر زمان که تصمیم بگیرند بسته به شرایط غالب ، به بازار بپیوندند یا از بازار خارج شوند.

تأمین کنندگان می توانند تا آنجا که می توانند در بازار بفروشند اما فقط با قیمت بازار. آنها هیچ صلاحیتی برای تهیه قیمت ندارند. همچنین یک همگن از محصولات وجود دارد که توسط شرکت ها تولید می شود (Aumann ، 1996 ، 7). هیچ تبلیغی در بازار وجود ندارد زیرا همه طرفین قیمت گیرنده قیمت هستند و محصولات جایگزین کاملی هستند. دانش کامل در مورد قیمت ها و محصولات همچنین تبلیغات را غیر ضروری می کند.

سود عادی و فوق طبیعی در رقابت کامل

سود عادی در رقابت کامل هنگامی حاصل می شود که یک شرکت به یک تعادل اقتصادی برسد که در آن میانگین هزینه برابر با درآمد حاشیه ای در نقطه ای است که شرکت سود را به حداکثر می رساند (استیگلر ، 1987 ، 539). درآمد حاشیه ای ، قیمت ، متوسط هزینه و هزینه حاشیه ای همیشه یکسان است که شرکت ها در سطح بهینه تولید خود قرار بگیرند. سود عادی سود است که فقط کافی است تا بنگاه بتواند به تولید و ماندن در تجارت ادامه دهد زیرا می تواند هزینه های خود را تأمین کند.

در صورتی که میانگین هزینه پایین تر از قیمت باشد ، شرکت سود فوق العاده طبیعی کسب می کند. این اتفاق با سود حداکثر سود رخ می دهد اما در دراز مدت اتفاق نمی افتد. هر مقدار سود که بیش از سود عادی باشد ، تحت سود فوق طبیعی طبقه بندی می شود و در کوتاه مدت به دست می آید

نمودارهای رقیب کامل و بلند مدت کامل و بلند مدت

کوتاه مدت

در کوتاه مدت ، ممکن است تقاضای زیادی برای کالاها در بازار وجود داشته باشد. این امر باعث افزایش قیمت کالاها بالاتر از میانگین هزینه می شود و این شرکت باعث می شود سود فوق العاده طبیعی کسب کند. این امر بسیاری از بنگاه ها را به صنعت/بازار جذب می کند. این امر سطح عرضه در بازار را بیشتر می کند و باعث کاهش قیمت آن می شود (Aumann ، 1996 ، 7).

سود حاصل از بنگاه های جدید و موجود ، از این طریق سودهای فوق طبیعی را کاهش می دهد. این شرکت همچنین می تواند در کوتاه مدت ضرر فوق العاده ای کسب کند ، افزایش متوسط هزینه بالاتر از قیمت است. هنگامی که بنگاه های جدید بازار را ترک می کنند و باعث کاهش عرضه می شوند ، اوضاع اصلاح می شود

Short Run Perfect Competitor Price

بلند مدت

Long Run Perfect Competitor Price

بر اساس نمودارهای فوق ، می بینیم که برای یک شرکت امکان کسب سود عادی و فوق طبیعی را فراهم می کند. در نمودار اول ، میانگین هزینه زیر قیمت است ، به این معنی که شرکت می تواند سود فوق العاده طبیعی داشته باشد که معادل منطقه سایه دار باشد. این می تواند توسط q* (a - b) نشان داده شود.

شرکت همچنین در نقطه ای که p = MR = MC است ، سود عادی کسب می کند. این سطح تعادل بنگاه است که در آن سود عادی در جایی تجربه می شود که هزینه حاشیه = درآمد حاشیه ای در حداقل نقطه متوسط هزینه همانطور که در نمودار دوم نشان داده شده است.

رقابت کامل و علاقه عمومی

رقابت کامل از برخی جهات تأثیر زیادی در علاقه عمومی خواهد داشت. به عنوان مثال ، مصرف کنندگان ممکن است در نهایت محصولات یا خدمات با کیفیت پایین را با قیمت های بالا بدست آورند.

همچنین کمبود تنوع محصول وجود دارد که نشان می دهد مصرف کنندگان حاکمیت کم در انتخاب آنچه برای آنها مناسب است ، دارند. این به دلیل عدم تمایز محصول است. کیفیت پایین با این واقعیت کمک می کند که هیچ رقابت در مورد طراحی و مشخصات کالا وجود ندارد زیرا قیمت موجود در بازار یکسان است.

راندمان اختصاصی و تولیدی

Allocative and Productive Efficiency

گفته می شود در صورت دستیابی به سطح تولید بهینه و همچنین توزیع بهینه منابع کمیاب ، یک شرکت کارآمد است (Cliffsnotes ، 2010 ، ص 1). کارآیی تخصیصی در رقابت کامل زمانی اتفاق می افتد که شرکت موفق به توزیع کالاها و خدمات با توجه به ترجیحات مصرف کنندگان شود. در نقطه ای اتفاق می افتد که P = MC ، این قیمت برابر با هزینه حاشیه ای است.

از طرف دیگر ، راندمان تولیدی هنگامی اتفاق می افتد که مقدار مشخصی از ورودی ها حداکثر حجم کالاها را تولید می کند. در این حالت ، خروجی با حداقل هزینه متوسط حاصل می شود و می تواند در دراز مدت یا کوتاه مدت رخ دهد. در این نمودار ، هر دو راندمان اختصاصی و تولیدی در نقطه (q ، p) حاصل می شود ، جایی که p = mc = ac. در این مرحله ، AV (هزینه متوسط حداقل است) به این معنی که راندمان تولیدی حاصل می شود. راندمان اختصاصی نیز به دلیل P = MC (قیمت = هزینه حاشیه ای) در همان نقطه حاصل می شود

نتیجه

رقابت کامل به عنوان یک ساختار بازار در یک وضعیت واقعی بازار وجود ندارد. با این حال ، ویژگی های آن در اندازه گیری ماهیت رقابت در سایر ساختارهای بازار مانند الیگپولی ، مونوپسونی و ستا بسیار مفید است.

لیست مرجع

Aumann ، R. J. ، 1996. وجود تعادل رقابتی در بازارها با استمرار معامله گران. اقتصاد سنج ، V. 34 ، N. 1 (1966): صص 1-17

Cliffsnotes. 2010. cliffsnotes.com. شرایط برای رقابت کامل. ایالات متحده: انتشارات ویلی ، شرکت وب.

Stigler ، J. G. ، 1987. رقابت ، The New Palgrave: یک فرهنگ لغت اقتصاد ، چاپ اول ، جلد. 3 ، صص 531-46.

استراتژی‌های اسکالپ...
ما را در سایت استراتژی‌های اسکالپ دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ناصر تقوایی بازدید : 57 تاريخ : جمعه 5 خرداد 1402 ساعت: 22:36