چگونه می توان صورت سود و زیان یک شرکت را تحلیل کرد؟

ساخت وبلاگ

سرمایه گذاری موفق در مورد یافتن سهام شرکت هایی با اصول قوی است. به ساده ترین شرایط ، اصول یک شرکت اطلاعاتی در مورد مالی و مدیریت آن هم کمی و چه کیفی است.

این شامل خواندن برخی و تجزیه و تحلیل برخی گزارش ها و نسبت های مهم مالی است. امروز ، بیایید در مورد بیانیه سود و ضرر یک شرکت و اینکه چگونه می توانید آن را بخوانید و تجزیه و تحلیل کنید تا قدرت اساسی آن را ارزیابی کنید. بیانیه سود و زیان همچنین به عنوان بیانیه درآمد شناخته می شود.

این وبلاگ به شما در درک چگونگی تجزیه و تحلیل بیانیه سود و زیان یک شرکت و چگونگی یافتن سود و زیان کمک می کند ، بنابراین ، در ادامه بخوانید تا درباره همین موارد بیشتر بدانید!

صورت سود و ضرر (گزارش P& L)/صورت درآمد یک شرکت

بیانیه درآمدی می تواند به شما بگوید که شرکت در طی یک دوره معین چگونه انجام داده است. هر شرکتی هزینه ، فروش (محصول و/یا خدمات) و سود حاصل از آن را دارد.

قبل از سرمایه گذاری در سهام یک شرکت ، مهم است که درک کنید که چگونه عملکرد خود را انجام داده است و این بیانیه مکان مناسبی برای شروع است. از این رو ، درک سرهای مختلف در بیانیه سود و زیان و نحوه ارزیابی آنها مهم است. این شامل:

  • درآمد (کل فروش)
  • هزینه (هزینه کالاهای فروخته شده)
  • سود عملیاتی
  • حاشیه سود عملیاتی (نسبت حاشیه عملیاتی)
  • هزینه بهره
  • استهلاک
  • درآمد دیگر
  • مالیات

بیایید با جزئیات به هر یک از آنها نگاه کنیم:

درآمد

درآمد کل فروش یک شرکت در یک دوره معین است. بنابراین ، اگر به صورت درآمد سال گذشته نگاه می کنید ، زیرنویس درآمد در مورد تعداد فروش هایی که این شرکت در این دوره انجام داده است به شما می گوید. لطفاً به یاد داشته باشید که این سود نیست بلکه کل فروش است.

هزینه ها

هزینه ها یا هزینه کالاهای فروخته شده عامل مهمی در ارزیابی صورتهای مالی شرکت است. اگر یک شرکت تولیدی تی شرت درآمد 5 لک روپیه دارد ، پس هزینه تولید ، حمل و نقل و فروش آن کالاها چقدر بود؟همچنین ، هزینه منابع انسانی (کارمندان) چقدر بود؟اجاره و هزینه های دیگر؟

ایده این است که بفهمیم شرکت برای دستیابی به مبلغ درآمد طبق هر نقطه من چقدر هزینه کرده است؟تمام هزینه ها باید در بخش "هزینه ها" در نظر گرفته شود.

سود عملیاتی

اگر هزینه ها را از درآمد کسر کنید ، سود عملیاتی شرکت را دریافت می کنید. بنابراین ، اگر این شرکت 5 لک درآمدی درآمد کسب کرده و هزینه ای از 2. 5 روپیه را متحمل شده باشد ، سود عملیاتی آن 5. 2 لک است.

یادآوری این نکته حائز اهمیت است که شما فقط هزینه هایی را که برای عملیات شرکت استفاده می شد ، کسر می کنید. به عنوان مثال ، اگر یک شرکت تی شرت تولید کند ، پس فقط باید آن هزینه هایی را که در ساخت تی شرت ها متحمل شده اند ، کسر کنید.

یک شرکت می تواند هزینه های بسیاری دیگر داشته باشد. از این رو ، به یاد آوردن این بخش مهم است.

حاشیه سود عملیاتی یا نسبت حاشیه عملیاتی

حاشیه سود عملیاتی به شما می گوید که این شرکت چقدر از منابع خود برای تولید سود استفاده کرده است. بنابراین ، اگر درآمد یک شرکت 5 لک باشد ، هزینه ها 5. 2 لک است و سود عملیاتی Rs. 2. 5 Lakh است ، پس:

حاشیه سود عملیاتی = 2. 5 x 1005 = 50 ٪

بیایید بگوییم که شما در حال تجزیه و تحلیل بیانیه درآمد برای دوره ژانویه-دسامبر 2019 هستید. برای درک عملکرد شرکت ، باید این نسبت را با سال گذشته مقایسه کنید.

با فرض اینکه حاشیه سود عملیاتی برای دوره ژانویه-دسامبر 2018 45 ٪ بود و دوره ژانویه-دسامبر 2017 40 ٪ بود ، سپس این شرکت هر سال از منابع خود بهتر استفاده می کند. این یک راندمان روزافزون در عملیات را برجسته می کند.

هزینه بهره

بعضی اوقات یک شرکت برای عملکرد خود باید وام بگیرد. این می تواند از یک موسسه مالی مانند یک بانک یا NBFC یا اشخاص دیگر باشد. وام بودن ، شرکت باید به آن سود بپردازد.

این هزینه بهره شرکت است. بنابراین ، اگر یک شرکت وام 5 روپیه با نرخ سود 10 ٪ در سال گرفته است ، هر سال هزینه بهره 50،000 روپیه دارد.

این هزینه از سود عملیاتی شرکت کسر می شود. بنابراین ، در مثال ذکر شده در بالا ، جایی که این شرکت درآمد 5 روپیه Lakh ، هزینه ای از Rs. 2. 5 Lakh و سود عملیاتی Rs. 2. 5 Lakh دارد ، هزینه بهره 50،000 روپیه از عملیاتی آن کسر می شودسود آن را به Rs. 2 Lakh کاهش می دهد.

اگر شرکت بدهی نداشته باشد ، این بخش صفر خواهد بود. ضمن ارزیابی بیانیه درآمد یک شرکت ، همچنین مهم است که ببینیم بدهی شرکت به طور مداوم در حال افزایش است زیرا این امر می تواند بر سود آن تأثیر بگذارد. بدهی بالاتر - هزینه بهره نیز بیشتر است.

استهلاک

هر صورت سود و زیان دارای بخشی به نام استهلاک است. از نظر فنی ، استهلاک یک هزینه غیر نقدی است. همانطور که از نام آن پیداست ، استهلاک به معنای کاهش ارزش یک دارایی در طول زمان است. شرکت ها دارایی دارند. از این رو ، کاهش ارزش دارایی ها با گذشت زمان باید به عنوان یک ضرر مفهومی مورد بررسی قرار گیرد.

از مثال بالا ، شرکت تولید تی شرت دارای دستگاه هایی است که به آنها کمک می کند تی شرت ها را تهیه کنند. بیایید بگوییم که این شرکت دستگاهی را برای لاک 1 روپیه با طول عمر 10 سال خریداری کرده است.

در حالی که بسیاری از روشهای پیچیده برای محاسبه استهلاک وجود دارد ، به خاطر این مثال ، اجازه دهید یک محاسبه ساده را بررسی کنیم. از آنجا که دستگاه در 10 سال ارزش خود را از دست می دهد ، هر سال 10 ٪ ارزش را کاهش می دهد. بنابراین ، استهلاک دستگاه 10،000 روپیه در سال خواهد بود. شما باید این مبلغ را از سود کسر کنید.

بنابراین ، برای شرکت در مثال:

  • درآمد = 5 لک
  • هزینه ها = Rs. 2. 5 lakh
  • هزینه بهره = 50،000 روپیه در سال
  • استهلاک = 10،000 روپیه در سال

سود عملیاتی = درآمد - هزینه ها - هزینه بهره - استهلاک

یعنی 5 لخ - 2. 5 لخ - 50،000 - 10،000 = 1. 9 لخ

7. درآمد دیگر

از آنجا که ما در مورد یک شرکت تولیدی تی شرت صحبت می کنیم ، درآمد اصلی آن ناشی از تولید و فروش تی شرت است. بیایید بگوییم که این شرکت همچنین دارایی های دیگری مانند یک قطعه کوچک از زمین را در اختیار دارد.

این زمین را برای 1 روپیه خریداری کرده بود و آن را با قیمت 1. 2 روپیه فروخته بود و در این روند سود 20،000 روپیه کسب کرده است. این درآمد دیگر درآمد شرکت است. دلیل نامگذاری آن درآمد دیگر این است که از عملیات اصلی آن ناشی نمی شود. بنابراین ، در مثال فوق ، سود در صورت تبدیل شدن شرکت:

سود عملیاتی = 1. 9 لاخ + 20،000 = Rs. 2. 1 lakh

به یاد داشته باشید ، این "سود قبل از مالیات" یا PBT است زیرا شرکت هنوز مالیات پرداخت نکرده است.

به عنوان یک سرمایه گذار ، توجه به این بخش مهم است. یک شرکت اساساً قوی ، سرمایه گذاری است که از تجارت اصلی خود سود کسب می کند. با این حال ، ممکن است مواقعی وجود داشته باشد که یک شرکت سود خود را به دلیل سایر راه های درآمد نشان دهد در حالی که تجارت اصلی آن متحمل ضرر می شود. این یک پرچم قرمز است.

اگر این موضوع را در صورت درآمد یک شرکت مشاهده کردید ، قبل از سرمایه گذاری اطمینان حاصل کنید که بیشتر تحقیق می کنید.

مالیات

آخرین بخش که شما باید در آن عامل باشید مالیات است. هر شرکتی نیاز به پرداخت مالیات بر درآمد خود دارد. بیایید به خاطر مثال بگوییم که شرکت مجبور است با نرخ 30 ٪ مالیات بپردازد. بنابراین ، بدهی مالیاتی آن است

بدهی مالیاتی = (210000 x 30) 100 = 63،000 روپیه

از این رو ، سود خالص است

سود خالص = 210000-63000 = Rs. 1. 47 lakh

خلاصه کردن

همانطور که مشاهده می کنید ، تجزیه و تحلیل بیانیه سود و ضرر از بالا به پایین مهم است. این یک تصویر واضح از نحوه عملکرد شرکت در هر مرحله به شما می دهد.

با نگاهی به حاشیه سود عملیاتی آن ، بهره وری عملیاتی شرکت را ارزیابی کنید. اگر در حال افزایش باشد ، شرکت کارآمدتر می شود. همچنین به هزینه بهره توجه کنید.

اگر در حال افزایش است ، ارزیابی کنید که شرکت از وجوه وام گرفته شده استفاده می کند و در صورت بازپرداخت بدهی های خود به موقع است. استهلاک همچنین از آنجا که برخی از شرکت ها تمایل به نشان دادن استهلاک پایین تر برای تقویت ارقام سود خود دارند ، مهم است. از این رو ، مهم است که به هر هشت زیر فرعی که در بالا ذکر شد با جزئیات نگاه کنیم.

علاوه بر این ، شرکت های صنایع و بخش های مختلف می توانند عناوین و زیرنویس های مختلفی داشته باشند. به عنوان مثال ، یک بانک کالا را نمی فروشد. از این رو ، هزینه های آن هزینه کالاهای فروخته شده نیست بلکه هزینه تأمین مالی است. مفهوم اصلی بیانیه درآمد ، تجزیه و تحلیل P& L را درک کنید و هر جنبه ای را با دقت بررسی کنید.

سلب مسئولیت: نظرات بیان شده در این پست ، نویسنده است و نه از Groww.

سلب مسئولیت

سهام ذکر شده در این مقاله توصیه ای نیست. لطفاً قبل از سرمایه گذاری ، تحقیق و دقت خود را انجام دهید. سرمایه گذاری در بازار اوراق بهادار منوط به خطرات بازار است ، قبل از سرمایه گذاری تمام اسناد مرتبط را با دقت بخوانید. لطفاً قبل از سرمایه گذاری در سهام عدالت ، مشتقات ، صندوق های متقابل و یا سایر ابزارهای معامله شده در بورس سهام ، اسناد افشای ریسک را با دقت بخوانید. از آنجا که سرمایه گذاری در معرض خطرات بازار و ریسک نوسانات قیمت است ، هیچ تضمینی یا تضمینی وجود ندارد که اهداف سرمایه گذاری حاصل شود. NBT هیچ بازده اطمینان در هرگونه سرمایه گذاری را تضمین نمی کند. عملکرد گذشته اوراق بهادار/ابزارها نشانگر عملکرد آینده آنها نیست.

استراتژی‌های اسکالپ...
ما را در سایت استراتژی‌های اسکالپ دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ناصر تقوایی بازدید : 53 تاريخ : شنبه 6 خرداد 1402 ساعت: 0:27