تأثیر تقسیم بندی غیر نفتی بر عملکرد بازار سهام: نقش FDI و قیمت نفت در امارات متحده عربی

ساخت وبلاگ

권호 표지

امارات متحده عربی به سرعت در یکی از مراکز پیشرو جهانی مالی ، با تحولات قابل توجهی در بورس سهام خود ، به سرعت تبدیل شده است. این کشور در تلاش برای تنوع اقتصادی در دو دهه گذشته ، این کشور همچنین در منطقه GCC در معرفی اصلاحات گسترده برای جذب FDI به امارات رهبری داشته است. با این حال ، نوسانات قیمت نفت برای همه کشورهای صادرکننده نفت چالش مهمی ایجاد کرده است. هدف اصلی این مطالعه ، بررسی تأثیر تنوع اقتصادی و قیمت نفت بر بازار سهام امارات متحده عربی است. این مطالعه از علیت گرنجر و مدل اتورگرایی وکتور در شاخص بورس اوراق بهادار ماهانه ابوظبی ، قیمت لکه نفت خام دبی فاتح و جریان FDI در طی سالهای 19-19 استفاده می کند. نرخ بین بانکی کوتاه مدت به عنوان یک متغیر سیاست پولی درج شده است. نتایج نشان می دهد تفاوت قابل توجهی بین دو مرحله از اصلاحات است. قیمت نفت و شاخص سهام ابوظبی رابطه دو طرفه را در طی سالهای 2001-09 نشان می دهد اما هیچ علتی در طول سالهای 19 2010 یافت نشد. علاوه بر این ، مرحله دوم با علیت یک طرفه از شاخص FDI به ADX مشخص شد. این مطالعه جریان های FDI را به عنوان عامل اصلی عملکرد بازار سهام در دهه گذشته برجسته می کند و بر موفقیت اصلاحات شدید در امارات تأکید می کند که برای تنوع اقتصاد خود آغاز شده است.

کلید واژه ها

  • بورس سهام ابوظبی ؛
  • قیمت نفت ؛
  • سرمایه گذاری مستقیم خارجی؛
  • مدل سازی سری Times ؛
  • امارات متحده عربی

1. معرفی

امارات متحده عربی (امارات متحده عربی) با اصلاحات قابل توجهی در بورس سهام خود ، یعنی بورس سهام ابوظبی (ADX) ، بازار مالی دبی (DFM) و Nasdaq Dubai ، به سرعت در یکی از مراکز پیشرو جهانی مالی قرار گرفت. DFM و ADX در درجه اول شرکت های امارات متحده عربی را لیست می کنند در حالی که Nasdaq Dubai در سال 2005 برای تجارت در سهام بین المللی راه اندازی شد. با داشتن یک سیستم تجاری مدرن ، مکانیسم های کار پیشرفته و ساختار سازمانی قوی ، بورس سهام تلاش های خود را برای مطابقت با بهترین شیوه های بین المللی ادامه داده است.

DFM که در مارس 2000 تأسیس شد، اولین شرکتی بود که سهام خود را از طریق یک IPO در خاورمیانه عرضه کرد. ADX در نوامبر سال 2000 تاسیس شد و در حال حاضر دارای 69 شرکت در بورس اوراق بهادار است که رشد چشمگیری در سرمایه گذاری سرمایه گذاران خارجی از بریتانیا، ایالات متحده آمریکا و لوکزامبورگ را تجربه می کنند. ADX به دلیل تأثیر مثبت استراتژی نوآوری و اقدامات سریع و مسئولانه ای که برای اطمینان از تداوم کسب و کار در طول شیوع بیماری همه گیر انجام داده است، شناخته شده است. ارزش کل معاملات در ADX در نیمه اول سال 2020، 41 میلیارد درهم با ارزش بازار 495 میلیارد درهم تا ژوئن 2020 بود. در ماه مه 2020، ADX برنده جایزه بهترین تعالی نوآوری تجاری - شورای همکاری خلیج فارس (GCC) شد. نوآوری آن در توسعه طیف وسیعی از محصولات و ابتکارات دیجیتال، که قابل توجه ترین آنها کیف پول دیجیتال «Pay it» است (ADX، 2020).

عملکرد بازار سهام در تمامی کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در دو دهه گذشته در واکنش به رویدادهای مختلف اقتصاد کلان شاهد نوساناتی بوده است. در گذشته اخیر، بازارهای سهام در شورای همکاری خلیج فارس به ویژه از سال 2015 به دلیل ترس از کندی اقتصاد جهانی، افت قیمت نفت و عملکرد ضعیف در بخش‌های بازار املاک و خرده‌فروشی، شروع به کاهش کردند. اگرچه بازار سهام ایالات متحده در سال 2017 صعودی بود، بازارهای سهام شورای همکاری خلیج فارس به دلیل رشد کند اقتصاد کلان روند صعودی را از دست دادند. جالب توجه است که در طول کاهش بازار سهام جهانی در سال 2018، شاخص عمومی DFM از نظر ارزش 25 درصد کاهش یافت (حجم معاملات 48. 2 درصد کاهش یافت) در حالی که شاخص عمومی ADX از نظر ارزش 11. 7 درصد افزایش یافت (حجم معاملات 35 درصد افزایش یافت) (Zawya. com).، 2019).

چندین اصلاح نظارتی از سال 2006 با ساده سازی مقررات برای بهبود نقدینگی و سطح فعالیت در بورس سهام در بورس سهام امارات متحده عربی معرفی شد. اول ، به شرکت ها اجازه داده شد 10 ٪ از سهام خود را پس بگیرند ، و این وظیفه را جایگزین می کنند که چنین بازپرداخت فقط در صورتی که ارزش سهام زیر ارزش کتاب باشد ، مجاز است. دوم ، خارجی ها مجاز به سرمایه گذاری در بورس سهام امارات متحده عربی بودند که تولید ناخالص داخلی خود را از طریق سرمایه گذاری های مستقیم و نهادی خارجی (Awartani & Maghyereh ، 2013) و افزایش متناسب در قیمت سهام نیز بهبود بخشید. بازارها در آن زمان تحت تأثیر بحران مالی در سال 2008-09 قرار گرفتند که ADX 70 درصد سقوط را ثبت کرد در حالی که DFM از نظر ارزش معاملات 43 درصد متحمل شد (Paltrinieri ، 2015). یکی دیگر از قوانین جدید در سال 2010 باعث شده است که شرکت ها با شناور کردن 30 درصد از سهام آنها (از 55 درصد کاهش) ، پیشنهادات عمومی اولیه را راه اندازی کنند (از 55 درصد کاهش یافته است) که منجر به بازیابی قابل توجه بازار سهام در دوره 2010-2013 شد. در سال 2013 ، افزایش عمده بازار سرمایه امارات متحده عربی اعطای وضعیت "بازار در حال ظهور" توسط مورگان استنلی پایتخت بین المللی (MSCI) بود که دوره جدیدی را در تسهیل جریان سرمایه بلند مدت و دسترسی به بودجه خارجی نشان داد.

بازارهای جهانی در دو دهه گذشته شاهد نوسانات قابل توجهی در قیمت نفت بودند و در ژوئیه 2008 به 131. 22 دلار در هر بشکه رسیدند تا در دسامبر 2008 به 41 دلار کاهش یابد و شاخص ADX را به AED 2255 کاهش دهد (شکل 1). نوسانات قیمت نفت پیامدهای شدیدی برای رشد اقتصادی امارات داشت زیرا سقوط درآمدهای نفتی عواقب شدیدی در بازار سهام داشت. روند مشابهی در قیمت نفت از سال 2014 تا 2016 مشاهده شد که قیمت نفت از 100 دلار در هر بشکه در سال 2014 به 27 دلار در هر بشکه در ژانویه 2016 کاهش یافت. قابل توجه است که شاخص ADX در طی این رکود قیمت نفت 2016 سقوط نکرد. هماهنگی شاخص ماهانه ADX و قیمت نفت دبی در هر بشکه (دلار آمریکا) در شکل 1 روند مشابهی را از سال 2001 تا 2001 نشان می دهد در حالی که تغییر در این روند در طول سال 2010-19 مشهود است که بازار سهام و حرکت قیمت نفت نبوده استدر پشت سر هم

شکل 1: شاخص ADX در مقابل قیمت لکه نفت خام دبی Fateh در هر بشکه از 2001 تا 2019

منبع: بورس اوراق بهادار ابوظبی (www. adx. ae) ؛داده های قیمت کالاهای بانک جهانی (https://www. worldbank. org/en/research/commodity-markets)

در طول دهه گذشته، امارات متحده عربی شاهد رشد چشمگیر سرمایه گذاری مستقیم خارجی (FDI) (2. 7٪ از تولید ناخالص داخلی) بود، در حالی که میانگین ورودی به GCC از 4. 8٪ از تولید ناخالص داخلی در سال 2007 به زیر 2٪ در سال 2017 کاهش یافت (ADX، 2020). یک اصلاح عمده در سیاست منطقه ای FDI در سال 2004 با تدوین برنامه های اصلاح سرمایه گذاری ملی (NIRA) مشخص شد که سپس توسط دولت امارات متحده عربی در سال 2007 اجرا شد. پس از رکود سرمایه گذاری ها در طول بحران مالی، دولت امارات شروع به تشویق FDI کرد. با امضای 40 معاهده سرمایه گذاری دوجانبه طی سال های 2010 تا 2014 (ADX، 2020). در نتیجه، جریان ورودی FDI به نرخ رشد متوسط 16. 4 درصدی همراه با جهش در شاخص بورس به 5، 253. 41 درهم در می 2014 رسید (شکل 2). ابتکار مهم دیگر با قانون جدیدی در سپتامبر 2018 صورت گرفت که به مالکیت 100 درصد خارجی شرکت های محدود امارات در خارج از مناطق آزاد تجاری اجازه داد و محدودیت سرمایه گذاری خارجی 49 درصدی را حذف کرد. در سال 2019، امارات متحده عربی به بزرگترین دریافت کننده سرمایه گذاری مستقیم خارجی در خاورمیانه تبدیل شد و 50 درصد از کل جریان ورودی در منطقه را به خود اختصاص داد که بالغ بر 13787 میلیون دلار بود (UNCTAD، 2020). امارات متحده عربی با راه اندازی دفتر سرمایه گذاری ابوظبی تحت برنامه غدان 21 (بولتن اقتصادی امارات متحده عربی، 2020) تعهد خود را به رشد سرمایه گذاری مستقیم خارجی تثبیت کرد. بنابراین، قوانین جدید به رفع موانع قانونی موجود برای ورود سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی به بخش‌های غیرنفتی مانند املاک، خرده‌فروشی، خدمات مالی و تولید کمک کرد.

شکل 2: جریان خالص سرمایه گذاری مستقیم خارجی در امارات (به میلیون دلار) از 2001 تا 2019

منبع: data. worldbank. org

موج اصلاحات عمده سیاستی مربوط به بازارهای سهام امارات در دو دهه گذشته به شور و نشاط بورس های محلی کمک کرده و ارتباط تحقیقات ما را توضیح می دهد. این تحقیق ادبیات موجود را با گسترش تحلیل اقتصادسنجی به یک مدل سری زمانی چند متغیره تقویت می‌کند زیرا مطالعات گذشته اغلب ملاحظات FDI را در بررسی رابطه بازار سهام و نفت نادیده می‌گرفتند. علاوه بر این، اصلاحات سیاست تنوع بخشی در امارات متحده عربی برای دو دوره جداگانه، 09-2001 و 2010-19 مورد بررسی قرار گرفت.

بقیه مقاله به شرح زیر سازماندهی شده است. بخش زیر مروری بر ادبیات موجود در مورد مطالعات مرتبط ارائه می‌کند. داده ها و روش تحقیق به ترتیب در بخش 3 و 4 توضیح داده شده است. بخش 5 بحث و مفاهیم تحقیق را ارائه می کند. نتیجه گیری های اصلی ما در بخش 6 همراه با دستورالعمل هایی برای تحقیقات آینده برجسته شده است.

2. بررسی ادبیات

تحقیقات گسترده در مورد قیمت نفت و تعامل عملکرد بازار سهام ، تغییراتی مانند این رابطه را بر اساس ساختار صنعتی یک کشور ، موقعیت خالص آن در بازار جهانی نفت و نیروهای تأمین کننده تقاضا در بخش نفت با مطالعات اندک نشان می دهد که تأثیر FDI بر روی آن نشان می دهد. توسعه بازار سهام. در زمینه اقتصادهای توسعه یافته با بازارهای مالی عمیق ، جونز و کائول (1996) روابط منفی برای ایالات متحده ، کانادا و قیمت سهام انگلیس پیدا کردند ، همانطور که Kaneko و Papapetrou (2001) برای یونان در حالی که شاخص های سهام اروپا تأثیر مثبت قابل توجهی را تأیید کردندبخش نفت و گاز در بازده سهام (Bagirov & Mateus ، 2019).

برای کشورهای در حال توسعه ، تحقیقات گسترده ای در کشورهای آسیایی و آفریقایی انجام شده است. شوک های قیمت نفت تأثیر مثبت قابل توجهی در بازده واقعی سهام بیشتر شاخص های بورس سهام چین قبل از بحران مالی اما اثرات منفی در دوره 17-177 نشان داده است (شیائو و همکاران ، 2018). برای هند ، هیچ رابطه بلند مدت بین قیمت نفت خام و شاخص های بازار (Nifty برای شاخص کلی بازار و انرژی BSE برای بخش انرژی) وجود نداشت ، در حالی که عملکردهای Impulse برای BSE Energy تأثیر منفی از مقادیر ضخیم قیمت های آینده نفت را نشان داد(شارما و همکاران ، 2018). پیش از این ، چتتی (2012) رابطه بلند مدت در هند را تأیید کرد ، با فواصل شاخص سهام که بر قیمت نفت تأثیر می گذارد. کنت و همکاران.(2019) از مدل تاخیر توزیع خودکار و رویکرد آزمایش محدود برای نیجریه استفاده کرد و مطابق با نتایج حاصل از بازده سهام غنا ، تأثیر معنی داری از قیمت نفت در بورس نشان داد (لین و همکاران ، 2014).

در مطالعات خاورمیانه ، نظرات متناقض در مورد ارتباط بین قیمت نفت و بازارهای سهام GCC وجود دارد. Arouri and Rault (2010) با استفاده از تکنیک های ادغام پانل Bootstrap و روشهای رگرسیون به ظاهر نامربوط (SUR) ، پیوندهای طولانی بین قیمت نفت و بورس سهام در شورای همکاری خلیج فارس (GCC) را بررسی کردند. از آنجا که کشورهای GCC بازیگران اصلی بازار انرژی جهانی هستند ، احتمالاً بازار سهام آنها مستعد قیمت نفت است. آنها نشان دادند که شواهدی برای ادغام بین قیمت نفت و بازار سهام در کشورهای GCC وجود دارد ، در حالی که نتایج SUR نشان می دهد که افزایش قیمت نفت تأثیر مثبتی بر قیمت سهام دارد ، مگر در عربستان سعودی.

هاموده و آلیزا (2002) یک مطالعه چند کشور را برای نشان دادن سرریز از بازارهای نفت به شاخص های سهام کشورهای نفتی از جمله بحرین ، مطابق با نتیجه گیری های موهانتی و همکاران انجام دادند.(2011). از نظر کشورهای صادرکننده نفت ، نوسانات قیمت نفت تأثیر مثبت آماری در بازده سهام برای هر یک از بازده سهام GCC دارد ، به جز عربستان سعودی (Maghyereh & Al-Kandari ، 2007 ؛ Arouri & Rault ، 2012). تغییرات منفی قیمت نفت نسبت به تغییرات مثبت در کویت تأثیرات بیشتری بر بازده سهام داشت در حالی که بازار سهام در عمان و قطر نسبت به تغییرات بزرگ قیمت نفت حساس تر بودند (Cheikh et al. ، 2018). با نگاهی به بازده بازار سهام ابوظبی در طی سالهای 2014-19 ، یک ارتباط بلند مدت و کوتاه مدت بین نوسانات قیمت نفت و بازده سهام یافت شد ، و این نشان می دهد که عملکرد شاخص ADX همچنان تحت تأثیر نوسانات قیمت نفت است (هاموده& Aleisa ، 2002).

تأثیر FDI بر توسعه بازار سهام نیز مبهم است. مطابق با این استدلال ، مالک و امجاد (2013) تأثیر مثبتی از FDI بر پاکستانی ها در طی سالهای 1985-2011 پیدا کردند. در مقابل کاملآنها نتیجه گرفتند که کشورهایی که ریسک پذیر ، از نظر مالی توسعه نیافته و از نظر نهادی ضعیف تر هستند ، جریان بالاتری از FDI دارند. تأثیر متغیرهای کلان اقتصادی اگزوژن در زمینه بورس سهام و انجمن های قیمت نفت (کنراد و همکاران ، 2014) مورد بررسی قرار گرفته است که نشان می دهد نرخ بهره و قیمت سهام از نزدیک مرتبط است. افزایش نرخ بهره تمایل به تأثیر منفی بر سودآوری شرکت ها و بازده بورس با افزایش هزینه سرمایه دارد.

برعکس ، کاهش نرخ بهره واقعی با یک سیاست گسترده پولی همراه است که به موجب آن مشاغل فعالیت های خود را گسترش می دهند و جریان درآمد آینده خود را افزایش می دهند و منجر به قیمت بالاتر سهام می شود (شیلر ، 1981). Filis و Chatziantoniou (2014) از مدل IS-LM استفاده کردند تا توضیح دهند که نرخ بهره کوتاه مدت ممکن است به عنوان ابزاری پولی برای مقابله با تورم طرف تقاضا در کشورهای صادرکننده نفت استفاده شود زیرا کاهش نرخ بهره باعث گسترش سرمایه گذاری با یک سرمایه گذاری می شودتأثیر مثبت بر عملکرد بازار سهام.

علم و اودین (2009) پانزده کشور توسعه یافته و در حال توسعه را مورد مطالعه قرار دادند و بین نرخ بهره و قیمت سهم برای همه کشورها رابطه منفی قابل توجهی پیدا کردند. اولوند و همکاران.(2006) دریافت که نرخ بهره یک تعیین کننده مهم اصلی حرکات قیمت سهام در غنا و نیجریه است. آنها استدلال كردند كه وام دادن نرخ بهره از پول سپرده ، تأثیر منفی بر عملکرد بازار سهام غنائی دارد.

تحقیقات ما ارتباط بین جنبش قیمت نفت و شاخص بازار سهام ADX تحت تأثیر عوامل کلان اقتصادی ، یعنی ورود FDI و شاخص سیاست پولی بانک مرکزی (EIBOR) را به عنوان نماینده ای برای متغیر سیاست پولی بررسی می کند. اگرچه روابط علّی بین قیمت نفت ، نرخ بهره و FDI به طور جداگانه توسط محققان قبلی در زمینه عملکرد بازار سهام مورد بررسی قرار گرفته است ، تجزیه و تحلیل اقتصادسنجی آنها شامل تجزیه و تحلیل چند متغیره کافی نیست. مدل حاضر ، که با تقسیم دوره های زمانی مورد بررسی قرار می گیرد ، سهم بسزایی برای به دست آوردن بینش در مورد Nexus قیمت و قیمت روغن در امارات متحده عربی دارد.

3. مشخصات و داده های مدل

مدل Autoregression Vector (VAR) شامل رگرسیون سری زمانی "K" است ، جایی که مقادیر عقب مانده از همه سری ‘K به عنوان رگرسیون ظاهر می شوند. بنابراین ، برای ترتیب تاخیر از مدل ‘P 'var (p) از دو متغیر (k = 2) xtو yt، مدل توسط معادلات داده شده است

(egin Y_=& alpha_+alpha_ cdot Y_+ldots+alpha_ cdot Y_+eta_ cdot X_ +ldots+eta_ cdot X_+u_ \ X_=& alpha_+alpha_ cdot Y_+ldots+alpha_>y _+ beta_ cdot x_+ ldots+ beta_ cdot x_+u_ end ) (1)

مجموعه داده ما شامل تعامل بین چهار متغیر است ، به شرح زیر:

من. شاخص بازار سهام (ADX): از داده های ماهانه در شاخص بورس سهام برای شاخص ADX از آگوست 2001 تا دسامبر 2019 استفاده شده است. اوت 2001 اولین داده های معاملاتی را در بورس ابوظبی مشخص کرد. داده های بازار سهام از وب سایت تبادل اوراق بهادار ابوظبی بدست آمد.

ii. قیمت نفت (روغن): داده های مربوط به قیمت لکه نفت خام دبی در هر بشکه (به دلار) از پایگاه داده قیمت کالاهای بانک جهانی تهیه شده است

iiiنرخ بهره (EIBOR): نرخ بهره به عنوان متغیر سیاست پولی ، که توسط امارات بین بانکی ارائه شده نرخ ارائه شده است (EIBOR) درج شده است. ما از نرخ سه ماهه بین بانکی کوتاه مدت که توسط بانک مرکزی امارات متحده عربی منتشر شد ، استفاده کردیم.

IVسرمایه گذاری مستقیم خارجی (FDI): ورود خالص FDI (به دلار) از شاخص های کشور بانک جهانی تهیه شد.

مدل سری زمانی با مورد 4 متغیر (k = 4) به ما تبدیل می شود

بر اساس مشاهده ما از هماهنگی قیمت نفت و شاخص سهام (شکل 1) و بازگشت مجدد در جریان FDI از سال 2010-2019 در مقایسه با 2006-2009 (شکل 2) ، یک تغییر ساختاری در امارات متحده عربی مشهود است. افزایش شدت در اصلاحات FDI ، ابتکارات ADX و نوسانات مداوم در قیمت نفت. ما با تقسیم نمونه کامل به دو دوره زیر ، 2001-2009 و 2010–2019 ، تغییر ساختاری در تجزیه و تحلیل خود را درج کردیم.

4- روش تحقیق

4. 1سری زمانی با ثابت بودن

ما به دنبال مدل سازی سری زمانی در طول دو دوره فرعی به طور جداگانه هستیم. داده های مربوط به قیمت سهام ، قیمت نفت و جریان FDI ابتدا با گرفتن لگاریتم های طبیعی آنها برای کاهش واریانس در مجموعه داده ها تبدیل شد. ثابت بودن در این سری ، در سطوح و اختلافات اول ، با استفاده از آزمون افزودنی دیکی و فولر مورد بررسی قرار گرفت. نتایج ADF در سطوح نشان می دهد که داده ها حاوی ریشه های واحد هستند و برای هر دو دوره در سری زمانی ما غیر ثابت است (جدول 1). فقط FDI در سطح ثابت بود. برای صاف کردن داده ها ، تفاوت های مرتبه اول در توالی ها صورت گرفت و آزمایش ADF در داده های تمایز یافته اول ، ثابت بودن این سری را برای هر دو دوره تأیید کرد (جدول 1). این امر نیاز به انجام مدل سازی سری زمانی ما را برای اولین سری لگاریتمی متفاوت انجام می دهد.

جدول 1: آزمون ثابت بودن دیکی فولر (ADF)

توجه: ارقام موجود در پرانتز نشان دهنده مقادیر p است.

*** نشان دهنده اهمیت در سطح اطمینان 99 ٪ است.

HO = متغیر دارای ریشه واحد است.

4. 2تست های تشخیصی برای تجزیه و تحلیل سری زمانی

با استفاده از ثابت بودن در اولین تفاوت ، ما باید با اجرای روش آماری "ردیابی" یوهانسن برای شناسایی تعداد همبستگی ، مناسب بودن مدل وکتور اتورگرایی (VAR) یا مدل تصحیح خطای بردار (VECM) را در داده های سری زمانی خود تعیین کنیم. معادلاتخروجی در جدول 2 نشان می دهد که معیارهای رد در سطح اهمیت 95 ٪ به گونه ای است که رد فرضیه تهی (H0: بدون معادلات همبستگی) توسط "*" در آمار ردیابی نشان داده شده است. نتایج ما تأیید می کند که هیچ رابطه یکپارچه سازی طولانی مدت قابل شناسایی بین متغیرها وجود ندارد.

جدول 2: آزمون یوهانسن برای ادغام

معیارهای انتخاب مدل بیشتر به انتخاب صریح طول تاخیر در معادلات نیاز دارد. اگر کسی تاخیر زیادی را انتخاب کند ، از دست دادن درجه آزادی نیز خواهد بود ، در حالی که تعداد کمی از تاخیر منجر به خطاهای مشخصات می شود. از آزمون نسبت احتمال در جدول 3 برای تعیین طول تاخیر مدل سری زمانی چند متغیره استفاده شده است ، که نشان می دهد طول تاخیر بهینه در 2 یا 3 در طول 2001-2009 در حالی که 2 برای 2010-2019 بود. بر اساس تجزیه و تحلیل ما ، طول تاخیر نهایی در 2 تعیین شده است زیرا ضرب LaGrange هیچ همبستگی در LAG Order 2 برای هر دو دوره تأیید نکرد. ما همچنین بررسی های تشخیصی را برای وضعیت پایداری مجموعه داده انجام دادیم تا اطمینان حاصل شود که شرایط پایداری مقادیر ویژه برآورده شده است.

جدول 3: معیارهای انتخابی: آزمون نسبت احتمال

4. 3مدل خودجوش وکتور و علیت گرنجر

در صورت عدم وجود هرگونه رابطه طولانی مدت یکپارچه سازی ، ما مدل بردار اتورگرایی (VAR) را در تاخیر 2 شامل هر چهار متغیر تخمین زدیم. علاوه بر این ، برای تعیین روابط علی کوتاه مدت بین متغیرها ، آزمایشات علیت گرنجر انجام شد. متغیر "X" گفته می شود که اگر مقادیر گذشته "X" برای پیش بینی "Y" مفید باشد ، متغیر است. یک روش متداول برای آزمایش علیت گرنجر ، رگرسیون "Y" در مقادیر عقب مانده خود و مقادیر عقب مانده از "X" است و فرضیه تهی را آزمایش می کند که ضرایب تخمین زده شده در مقادیر تاخیر "X" به طور مشترک صفر است. عدم رد فرضیه تهی معادل عدم رد این فرضیه است که "X" به دلیل "y" granger نیست. برای هر معادله ، علیت گرنجر این فرضیه ها را آزمایش می کند که هر یک از متغیرهای درون زا دیگر متغیر وابسته در آن معادله را از بین نمی برد. نتایج جمع آوری و در جدول 4 ارائه شده است.

جدول 4: Autoregression بردار (VAR) با علیت گرنجر تست والد

توجه: *** در سطح اطمینان 99 ٪ قابل توجه است.

** در سطح اطمینان 95 ٪ قابل توجه است.*در سطح اطمینان 90 ٪ قابل توجه است.

برای 2001-2009 ، ضرایب VAR به همراه آمار مربع مربع گرنجر رابطه دو جهته مثبت بین قیمت نفت و سهام در امارات متحده عربی (در سطح 95 ٪ از اهمیت) نشان می دهد در حالی که EIBOR تأثیر منفی بر قیمت سهام داشت (در 90سطح اهمیت). FDI در این دوره باعث ایجاد ADX نشد. علاوه بر این ، قیمت نفت در نیمه اول مطالعه ما تحت تأثیر هر سه متغیر قرار گرفت. نتایج در مرحله دوم به طور قابل توجهی متفاوت بود. FDI به عنوان متغیر اصلی در ارتباط با حرکات قیمت سهام در دوره 2010-2019 ، با یک رابطه دو جهته مثبت ظاهر شد. ضرایب VAR در این دوره نیز معکوس می شود ، با ADX تأثیر مثبت زیادی بر EIBOR و یک حرکت منفی قوی با قیمت روغن ، هر دو در سطح 99 ٪ از اهمیت دارد.

5. یافته ها و بحث

نتایج ما تأیید می کند که در طول 1 دوره از شکستن ساختاری مطالعه ما ، ما علیت دو طرفه انتقال بازار سهام روغن را مطابق با یافته های قبلی در امارات متحده عربی در طی 2005-2008 توسط آروری و همکاران مشاهده کردیم.(2012). دهه اول مطالعه ما نشان دهنده مرحله عدم تنوع در امارات متحده عربی است ، جایی که Noil GDP سهم قابل توجهی از درآمدهای دولت را به همراه وابستگی قابل توجه نفت تشکیل می دهد. اگرچه در این دوره شاهد اصلاحات اولیه در FDI و بازار سهام بود ، بدیهی است که بازار سهام با بازار نفت بسیار یکپارچه شده و در برابر نوسانات قیمت نفت آسیب پذیر است. علاوه بر این ، یک علیت یک طرفه از نرخ بهره به بورس در طی سالهای 2001-09 نیز توسط پرادان و همکاران یافت شد.(2015) برای کشورهای G-20. ما یک ارتباط منفی نرخ بهره با قیمت سهام پیدا می کنیم. این ممکن است به این دلیل باشد که نرخ پایین FED از نظر تاریخی نرخ بهره را در امارات پایین نگه داشته و از این طریق سرمایه گذاری های خارجی را به دلیل پایین آمدن هزینه های وام جذب می کند.

تجزیه و تحلیل دوره دوم نشان می دهد که جریان FDI به طور قابل توجهی بر عملکرد ADX تأثیر می گذارد. مرحله 2010-2019 با اصلاحات اساسی در FDI با هدف اقتصاد متنوع مشخص شد و تلاش های تنظیم کننده ها بر دور شدن از وابستگی نفت متمرکز شد. نتایج ما در مورد علیت دو طرفه بین توسعه بازار سهام و FDI با اصلاحات نظارتی سازگار بود ، همانطور که برای مطالعات بازار در حال ظهور توسط اوچر و همکاران تأیید شد.(2015). ما استدلال می کنیم که افزایش جریان های FDI ممکن است در بخش هایی با تأثیر بیشتر در بازار سهام بوده و باعث افزایش روند صعودی در شاخص ADX در این مرحله شود.

نتیجه ما در مورد علیت از ADX به FDI اهمیت عملکرد بازار سهام برای FDI را برجسته می کند. در این زمینه ، ژائو و همکاران.(2017) با اشاره به گرایش FDI به جستجوی سیستم های توسعه یافته مالی ، از این استدلال که کشورهایی که دارای بازارهای مالی به خوبی توسعه یافته هستند به نظر می رسد از FDI به دست می آورند. علاوه بر این ، طبقه بندی مجدد امارات متحده عربی از بازار مرزی به وضعیت بازار در حال ظهور توسط FTSE در سال 2010 و MSCI در سال 2014 ممکن است جریان های طولانی مدت و پایدار FDI را در طی یک دهه گذشته در پاسخ به اصلاحات سیاست تنوع غیر نفتی توسط دولت جذب کند.

جالب بود که توجه داشته باشید که اثر علیت قابل توجهی از ADX به EIBOR وجود دارد. اگرچه امارات متحده عربی سیاست پولی مستقل خود را ندارد زیرا نرخ ارز به دلار آمریکا رسیده است ، اما این رابطه نشان می دهد که عملکرد بازار سهام در بورس محلی سیگنالی برای افزایش یا کاهش نرخ بهره کوتاه مدت می دهد. به نظر می رسد که این بانک مرکزی امارات متحده عربی برای معاملات بازار repo دنبال می شود و در نرخ ارائه شده بین بانکی در طی عملیات بازار آزاد خود منعکس می شود.

نتیجه مهم دیگر تجزیه و تحلیل ما این واقعیت بود که هیچ ارتباطی بین روغن و ADX وجود ندارد ، همانطور که توسط ضرایب VAR و علیت گرنجر آمار آزمون والد در این دوره نشان داده شده است. این به شدت نشان می دهد که وابستگی به عملکرد بازار سهام به بازار نفت متوقف می شود ، با تأکید بر موفقیت درایو برنامه متنوع سازی. نتیجه ما با Cheikh و همکاران مغایرت دارد.(2018) که بازده بازار سهام خلیج فارس را برای دوره 2014 تا 2019 مطالعه کرد و تأیید رابطه علّی یک طرفه از نفت به بازده بازار سهام ، با وجود محرک تنوع این کشور. رویکرد ما در مورد تجزیه و تحلیل مراحل مختلف اصلاحات برای تقویت مشارکت سرمایه گذاران خارجی در بخش های غیر نفتی ، کمک های مهمی در مطالعات موجود در مورد تعامل بورس سهام-OL-FDI در منطقه می کند و جهت های محکمی را برای سیاست گذاران فراهم می کند.

6. نتیجه گیری

با آشکار سازی یک محیط اقتصادی پویا در امارات متحده عربی در گذشته اخیر ، بررسی تأثیر وقایع کلان اقتصادی بر عملکرد بازار سهام مهم بود. هدف اصلی این تحقیق بررسی تأثیر حرکت قیمت نفت بر عملکرد بازار سهام از سال 2001 تا 2019 با بررسی رابطه در زمینه ورود FDI و حرکات نرخ بهره بود. علاوه بر این ، برای گرفتن تنوع درایو و اصلاحات سیاست در امارات از سال 2010 ، ما به بررسی شاخص قیمت سهام نفت برای دو مرحله جداگانه 2001-2009 و 2010–2019 پرداختیم.

شواهد مربوط به رابطه دو طرفه کوتاه مدت بین قیمت نفت و بورس در فاز 1 ST ، آسیب پذیری ADX در برابر حرکت قیمت نفت و ادغام قابل توجه بازار نفت را نشان داد. این دوره همچنین با حساسیت بازار سهام به نرخ بهره مشخص شد در حالی که تأثیر FDI مشهود نبود. در مقابل ، مرحله دوم توسط یک انجمن دو جهته از قیمت سهام با FDI مشخص شد که به شدت نشان می دهد که اصلاحات در بورس سهام از طریق افزایش جریان FDI و برعکس ، عامل رشد اقتصادی بوده است. مطالعه ما تأیید می کند که اصلاحات مالی آغاز شده توسط دولت امارات متحده عربی و تنظیم کننده بازار برای تحریک بازار سرمایه ، بازار سهام را با موفقیت از هرگونه اثر مسری از شوک قیمت نفت در طی سال های 2016-17 محافظت کرده است. تنوع اقتصادی از طریق افزایش جریان FDI در بخش های غیر نفتی نتایج مطلوب را در مورد پایداری بازار سهام به ارمغان آورده است.

از نظر پیامدهای سیاست، نتایج دوره دوم نشان می‌دهد که ترویج سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در طیف وسیع‌تری از بخش‌ها ممکن است باعث تقویت بیشتر عملکرد بازار سهام در امارات شود. اگر تنظیم کننده بازار و سیاست گذاران در جهت شفافیت بهتر بازار، بهبود نقدینگی بازار و آزادسازی بازار تلاش کنند، می تواند سرمایه گذاران خارجی بلندمدت را جذب و حفظ کند که منجر به ثبات بیشتر در بازارها و اقتصاد آن می شود. در این زمینه، حفظ وضعیت بازار نوظهور برای امارات متحده عربی برای بهره‌گیری از مزایای تلاش‌های متنوع‌سازی و جریان‌های ورودی FDI بسیار مهم است.

مطالعات آتی ممکن است شکست ساختاری را با ترکیب سایر رویدادهای کلان اقتصادی مرتبط که ممکن است بر تعاملات بازار سهام-نفت و سهام- FDI تأثیر بگذارد، بررسی کنند. تأثیر سرمایه گذاران نهادی خارجی بر تعامل سهام نفتی ممکن است بینش های جالبی را در مورد علل عملکرد بازار نشان دهد. نکته مهم این است که تأثیر دیجیتالی شدن بازارها بر عملکرد آن ممکن است یک عامل مرتبط در محیط کسب و کار دیجیتال معاصر باشد.

تصدیق

این پروژه تحقیقاتی توسط بورس ابوظبی تحت عنوان کمک هزینه تحقیقاتی با عنوان "جایزه تحقیقاتی ADX و مرکز تعالی زاید برای تحقیقات مالی 2019" پشتیبانی می شود. ما از مدیریتی که بینش و تخصص ارائه کرد که به تحقیق کمک کرد، تشکر می کنیم.

منابع

  1. بورس اوراق بهادار ابوظبی (ADX).(2020). نتایج مالی خانه مالی برای دوره منتهی به 31 دسامبر 2019. https://www. adx. ae/English/pages/productsandservices/securities/selectcompany/financialreports. aspx? listedcompanyid=fh
  2. Alam, M. M., & Uddin, M. G. S. (2009). رابطه بین نرخ بهره و قیمت سهام: شواهد تجربی از کشورهای توسعه یافته و در حال توسعهمجله بین المللی تجارت و مدیریت، 4(3)، 43-51. https://doi. org/10. 5539/ijbm. v4n3p43
  3. Arouri، M. E. H.، & Rault، C. (2012). قیمت نفت و بازارهای سهام در کشورهای شورای همکاری خلیج فارس: شواهد تجربی از تحلیل پانلمجله بین المللی مالی و اقتصاد، 17 (3)، 242-253. https://doi. org/10. 1002/ijfe. 443
  4. اوارطانی، ب.، و مغیره، ع. ای. (1392). سرریزهای پویا بین نفت و بازارهای سهام در کشورهای شورای همکاری خلیج فارس. اقتصاد انرژی، 36 (C)، 28-42. https://doi. org/10. 1016/j. eneco. 2012. 11. 024
  5. باگیروف، ام.، و ماتئوس، سی (2019). قیمت نفت، بازارهای سهام و عملکرد شرکت: شواهدی از اروپابررسی بین المللی اقتصاد و امور مالی، 61، 270-288. https://doi. org/10. 1016/j. iref. 2019. 02. 007
  6. Cheikh, N. B., Naceur, M. S. B., Kanaan, M. O., & Rault, C. (2018). قیمت نفت و بازارهای سهام شورای همکاری خلیج فارس: شواهد جدید از مدل‌های انتقال هموار (مقاله کاری شماره 18/98). صندوق بین المللی پولhttps://www. imf. org/en/Publications/WP/Issues/2018/05/09/Oil-Prices-and-GCC-Stock-Markets-New-Evidence-from-Smooth-Transition-Models-45819
  7. چیتدی، ک. آر (2012). آیا قیمت نفت برای بازارهای سهام هند مهم است؟یک تحلیل تجربیمجله اقتصاد کاربردی و تحقیقات بازرگانی، 2(1)، 2-10. https://mpra. ub. uni-muenchen. de/35334/
  8. Conrad, C., Loch, K., & Rittler, D. (2014). در مورد عوامل تعیین کننده کلان اقتصادی نوسانات و همبستگی های بلندمدت در بازارهای سهام و نفت خام ایالات متحده. مجله مالی تجربی، 29، 26-40. https://doi. org/10. 1016/j. jempfin. 2014. 03. 009
  9. Filis, G., & Chatziantoniou, I. (2014). پاسخ‌های سیاست مالی و پولی به شوک‌های قیمت نفت: شواهدی از کشورهای واردکننده و صادرکننده نفت. بررسی مالی و حسابداری کمی، 42 (4)، 709-729. https://doi. org/10. 1007/s11156-013-0359-7
  10. حموده، س.، و علیسا، ای. (2002). رابطه بین قیمت نقدی/آتی نفت خام و شاخص‌های سهام برای اقتصادهای تولیدکننده نفت و صنایع مرتبط با نفت. مجله اقتصادی عرب، 11(27)، 37-62. https://doi. org/10. 1016/j. eneco. 2014. 03. 006
  11. جونز، سی ام، و کال، جی (1996). نفت و بازارهای سهاممجله مالی، 51 (2)، 463-491. https://doi. org/10. 1111/j. 1540-6261. 1996. tb02691. x
  12. Kaneko, T., & Lee, B. S. (1995). اهمیت نسبی عوامل اقتصادی در بازارهای سهام آمریکا و ژاپن. مجله اقتصاد ژاپن و بین المللی، 9 (3)، 290-307. https://doi. org/10. 1006/jjie. 1995. 1015
  13. کنت، ا.، هیلاری، ای.، جوسفات، او.، و امکا، او. (2019). آیا نوسانات قیمت نفت بر بازده بازار سهام در نیجریه تأثیر می گذارد؟مجله بین المللی اقتصاد و سیاست انرژی، 9، 194-199. https://www. econjouals. com/index. php/ijeep/article/view/7145/4109
  14. Lin, B., Wesseh, P. K., & Appiah, M. O. (2014). نوسانات قیمت نفت، سرریز نوسانات و بازار سهام غنا: پیامدهایی برای مدیریت پرتفوی و اثربخشی پوشش ریسکاقتصاد انرژی، 42 (C)، 172-182. https://doi. org/10. 1016/j. eneco. 2013. 12. 017
  15. مغیره، ع.، و الکندری، ع. (1386). قیمت نفت و بازارهای سهام در کشورهای شورای همکاری خلیج فارس: شواهد جدید از تحلیل هم انباشتگی غیرخطیمدیریت مالی، 33 (7)، 449-460. https://doi. org/10. 1108/03074350710753735
  16. Malik ، I. A. ، & Amjad ، S. (2013). سرمایه گذاری مستقیم خارجی و توسعه بازار سهام در پاکستان. مجله حقوق و سیاست تجارت بین المللی ، 12 (3) ، 226-242. https://doi. org/10. 1108/jitlp-02-2013-0002
  17. Mohanty ، S. K. ، Nandha ، M. ، Abdullah Q. T. ، & Muhammed Y. A. (2011). حرکات قیمت نفت و بازده بورس سهام: شواهدی از کشورهای شورای همکاری خلیج فارس (GCC). مجله جهانی مالی ، 22 ، 42-55. https://doi. org/10. 1016/j. gfj. 2011. 05. 004
  18. Oologunde ، A. ، Elumilade ، D. ، & Saolu ، T. (2006). سرمایه گذاری در بازار سهام و نرخ بهره در نیجریه: تجزیه و تحلیل سری زمانی. مجله بین المللی تحقیقات دارایی و اقتصاد ، 4 ، 154-67. https://www. ajol. info/index. php/epr/article/view/39274
  19. Ochere ، I. ، Soumare ، I. ، & Yourougou ، P. (2016). FDI و توسعه بازار مالی در آفریقا. اقتصاد جهانی ، 39 (5) ، 651-678. https://doi. org/10. 1111/twec. 12277
  20. Paltrinieri ، A. (2015). صنعت بورس اوراق بهادار در امارات متحده عربی: ارزیابی ادغام احتمالی بین بازار مالی دبی و بورس اوراق بهادار ابوظبی. مجله بین المللی بازارهای نوظهور ، 10 (3) ، 362-382. https://doi. org/10. 1108/ijoem-12-2012-0181
  21. Papapetrou ، E. (2001). شوک قیمت نفت ، بازار سهام ، فعالیت اقتصادی و اشتغال در یونان. اقتصاد انرژی ، 23 (5) ، 511-532. https://doi. org/10. 1016/S0140-9883(01)00078-0
  22. Pradhan ، R. P. ، Arvin ، M. B. ، & Ghoshray ، A. (2015). پویایی رشد اقتصادی ، قیمت نفت ، عمق بازار سهام و سایر متغیرهای کلان اقتصادی: شواهدی از کشورهای G-20. بررسی بین المللی و تجزیه و تحلیل مالی ، 39 ، 84-95. https://doi. org/10. 1016/j. irfa. 2015. 03. 006
  23. Sharma ، A. ، Giri ، S. ، Vardhan ، H. ، Surange ، S. ، Shetty ، R. ، & Shetty ، V. (2018). رابطه بین قیمت نفت خام و بازار سهام: شواهدی از هند. مجله بین المللی اقتصاد و سیاست انرژی ، 8 (4) ، 331-337. https://www. econjouals. com/index. php/ijeep/article/view/4439/3869
  24. شیلر ، R. J. (1981). آیا قیمت سهام بیش از حد حرکت می کند تا با تغییرات بعدی در سود سهام توجیه شود؟بررسی اقتصادی آمریکا ، 71 ، 421-736. https://www. aeaweb. org/aer/top20/71. 3. 421-436. pdf
  25. بولتن اقتصادی امارات.(2020). گزارش وزارت امور خارجه و گزارش همکاری های بین المللی. https://sp. mofaic. gov. ae/opendata/document/2020. pdf
  26. UNCTAD(2020). گزارش سرمایه گذاری جهانی 2020. https://unctad. org/webflyer/world-investment-report-2020
  27. Xiao ، J. ، Zhou ، M. ، Wen ، F. ، & Wen ، F. (2018). تأثیرات نامتقارن عدم قطعیت قیمت نفت بر بازده سهام چین در شرایط مختلف بازار: شواهدی از شاخص نوسانات نفت. اقتصاد انرژی ، 74 ، 777-786. https://doi. org/10. 1016/j. eneco. 2018. 07. 026
  28. zawya. com.(2019). اینفوگرافیک: چگونه بازارهای سهام MENA در سال گذشته انجام شد. https://www. zawya. com/mena/en/markets/story/infographic_how_mena_equity_markets_performed_last_year-zawya20190306084741/
  29. Zhao ، L. ، Liu ، Z. ، Wei ، W. ، & Andreosso-O'Callaghan ، B. (2017). جریان خروجی ، صادرات و توسعه مالی. مجله مطالعات اقتصادی ، 44 (6) ، 987-1002. https://doi. org/10. 1108/jes-01-2017-0020 < Span> Xiao ، J. ، Zhou ، M. ، Wen ، F. ، & Wen ، F. (2018). تأثیرات نامتقارن عدم قطعیت قیمت نفت بر بازده سهام چین در شرایط مختلف بازار: شواهدی از شاخص نوسانات نفت. اقتصاد انرژی ، 74 ، 777-786. https://doi. org/10. 1016/j. eneco. 2018. 07. 026
استراتژی‌های اسکالپ...
ما را در سایت استراتژی‌های اسکالپ دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ناصر تقوایی بازدید : 34 تاريخ : چهارشنبه 15 شهريور 1402 ساعت: 7:54